Jag är sjukt trött på att hitta på mat ... Kan någon hjälpa mig med lite tips?
Jag har alltid varit super carnivore och har dragit mig för saker som bara verkar vara konstiga, typ linser... men tidigare i år så upptäckte jag linserna för första gången och det var ju helt sjukt vad jag har missat. Många gånger samma textur som kött, dessutom mycket billigare än kött, helt jävla crazy att jag har gått så här länge utan att veta om det.
Första receptet (det som fick mig att upptäcka linserna),
Lentil Curry, ett bra tillägg: på lidl har dom 'greek style coconut yoghurt', brukar slänga i 3msk av den.
Andra receptet,
Moroccan Lentil Chickpea Stew, ceylonkanel ftw!
Tredje receptet, spaghettiköttfärssås fast you know... utan the kött, linsfärssås? Najs som fan i alla fall, till och med bättre än 'vanlig' köttfärssås.
Mushroom and Lentil ragu. Aningen komplicerat recept första gången man gör det, men det blir lättare varje gång.
Vad jag ändrar i detta: istället för att koka svampen tillsammans med allt, köp en påse fryst billig eldorado-svamp på närmaste Willy:s, dumpa hela påsen i stekpannan och kör på varmaste, efter några minuter så har du gott om svampvatten, häll av i en kopp och använd detta som din broth i steg 2. Fortstätt steka svamparna och ha i lite smör, när dom har brynts så lägg dom vid sidan i en skål tillsammans med tvättade linser, vitlöken, sojan. Fräs grönsakerna i 10 minuter istället och sen dumpa i soja-lins-svamp-vitlöks-blandningen, i steg 1.
Dom här tre recepten gör jag ganska ofta nu, speciellt curryn är ganska snabb och enkel, linserna jag använder är vanliga gröna eldorado-linser från willy:s.
@Måns jag tror dessa rätter passar in på dina tre krav av veggo, glutenfri (byta ut pastan kanske) och ung också =)
Bonusrecept:
Lentil Tacos, och tacos ser jag lite som en lego-maträtt, plocka ihop lite av allt, men att byta ut köttfärsen här mot linser har varit hur najs som helst för mig. Mycket bättre, faktiskt. Subjektivt i alla fall =)