Genbaronerna från Rutland III

Arrikir

Venator
Joined
14 Jan 2019
Messages
693
Location
Uppsala
Fråga 1: låt.dem döva sina sinnen 1

Expeditionsfråga 1
: vi vill veta mer om arkiven! 1

Expeditionsfråga 2
: vi skickar ut en mobil styrka av blandade experter och hoppas kunna ta det vi behöver innan andra hinner 2
 
Last edited:

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
12,469
Location
Ludvika
Hydran röstar för ett Red Light Distrikt. Spektakel och slump är stökiga historier som ställer till mer problem än det är värt. Medan underhållning som sker bakom lyckta dörrar erbjuder utomordentliga möjligheter.

Fråga 1: Alternativ 5.

------------------------------------------

Hydran delar upp sig i större mobila grupper som fokuserar på att rannsaka de Genetiska arkiven.

Expeditions Fråga 1: Alternativ 1
Expeditions Fråga 2: Alternativ 2


De speculis et fallaciis
 

Vicotnik

Den onde
Staff member
Joined
28 Mar 2004
Messages
4,364
Fråga 1: Om vi nu måste ha meningslös underhållning för massorna så kan vi väl i alla fall vara lite effektiva och kombinera nöje med nytta. Hus Illmortis militär skulle uppskatta att få träna med nya mål. Och vi tror att ett jakt program med tema brott och straff (3) skulle vara bra underhållning för massorna och de ges möjligheten att hitta sina favoriter och heja på den.

Expeditions fråga 1. Hus Illmortis kommer fokusera på att finna militärisk utrustning (2)

Expeditions fråga 2. Samt bygga upp en fortifierad bas (3) för att försvara sina positioner.
 

Tant Ragnar

Gamle usling
Joined
23 Jun 2016
Messages
2,372
4,3,2

Om pöbeln inte gillar misär, varför väljer de då att vara fattiga? Kultur skall agera ett lärorikt exempel som fostrar entreprenörskap!
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,862
Om pöbeln inte gillar misär, varför väljer de då att vara fattiga? Kultur skall agera ett lärorikt exempel som fostrar entreprenörskap!
En känslokall kalkyl, tveklöst odlad ur omloppsbanans kalla rymdmörker, där människor reduceras till nyckeltal och variabler.

Vi av de gamla husen vet att man inte _väljer_ att bli fattig. Man _föds_ till det. Och precis som vi som axlar rikedomens tunga börda så har de sin roll att spela i den stora samhällsorganism som är Rutland III.

Vi har ett heligt ansvar för att Rutland IIIs fattiga får ynnesten att tjäna där de är som bäst lämpade, på samma sätt som de har ett djupt ansvar att bidra till de heliga kvartalsrapporerna och affärsresultaten.

Splittrade är vi intet. Samlade är vi oövervinnerliga - För Rutland IIi, i Rymden!
 

Sömniga Isaac

Rollspelsinkvisitor
Joined
9 Feb 2008
Messages
2,270
Location
Örebro
Vad beträffar underhållning så får Gladiatorspel ses som det minst onda. Så vi lägger vår röst på Gladiatorspel (2).

Vad gäller expeditionen så söker vi efter mineraler, och vill även skicka tungt försvarade specialister. (3,4).
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,662
Location
Helsingborg
I en omröstning i Rutlands Riksdag beslutade representanter för Rutlands Adelshus att tillåta Gladiatorspel, med privilegier för huvudstadens arenor att agera som värd för finaler och andra högprestigmatcher. I huvudstaden byggs ett antal mindre arenor samt KRIGARRINGEN, en enorm cirkulär arena där upp till 2 miljoner åskådare kan se upp till 3 olika cage matcher samtidigt.

På Destinikon Nova är svårt att tänka sig att den en gång skulle ha varit en kejserlig koloni för ex-militärer. Rutlands adelshus plundrar metodiskt planeten på sina rikedomar och skyttel efter skyttel för upp tillgångar till transportskeppen som väntar i omloppsbana.

Samtidigt, Hus Okenwall Expedition 4

Det är sen kväll på Destinikon Novas östliga kontinent. Det tog ett tag innan gruppen började undersöka det lilla kommunikationskomplexet på Acheron platån, så liten och obetydlig att de inte ens hade brytt sig om den inte varit på vägen mellan militär depå KV103 och hangaren KF15. Konvojen är nästan fullastad med militär utrustning, men KF15 har en landningsplatta stor nog att ta emot en lastskyttel

Hus Okenwalls erfarna kommandosoldater sprider ut sig över komplexet i ett effektivt sökmönster, en mindre arsenal av mikrovågskarbiner, autoflechettgevär och plasmavapen skannar igenom varje korridor, rum och hörn. De följs av tekniker bärande ryggsäckar fyllda med analysutrusting. Med sig har de en underrättelseofficer som ointresserat följer efter gruppen, det är knappast troligt att de hittar någon informationsguldgruva här. Hans närvaro är i princip ett slöseri av tid och resurser.

“Sir!”, en av teknikerna ropar ut från en kom-central, “Jag har hittat ett kommunikationsarkiv här. Krypteringen är låg, men jag tror du bör läsa det här sir?”

[Kommunikations logg 240503081205]

Till: Guvenör Kepris

Från: Administratör Frans Buckland


Det här är vårat sista meddelande från Destinikon Nova. Alla våra försök att korrigera den genetiska hybridiseringen har misslyckats och försöksobjekten är för långt gångna för att hanteras. Den underjordiska inneslutninganläggningen blev aldrig fullt operativ. Inte för att den hade gjort någon nytta, försöksobjekten är designade för att vara de ultimata legionärerna och när de genetiska kommandofunktionerna aldrig tog effekt så kan varken kraftfält, pansardörrar eller säkerhetsvakter kan stoppa en sådan makt och illvillig intelligens någon längre tid.

Projekt GHUL är ett katastrofalt misslyckande. Jag borde ha vetat att projektet att skapa den ultimata legionären var hybris av den värsta sorten. Med deras förmåga att gå in i metabolisk dvala på i princip obestämd tid kommer Destinikon Nova aldrig vara säker. Jag bara hoppas att vi når KF15 innan solen går ner så att vi kan sätta upp karantänbojar och för alltid lämna den här världen…

[Slut logg]

Okenwalls unga underrättelseofficer tar beslutet att inte ens kontakta sina överordnade innan han skickar ut en allmän varningssignal, och hans snabba beslut räddar hundratals liv när mörkret faller och fruktansvärda monstrositeter strömma ut från underjorden, törstande efter mänskligt blod. De är nästan ostoppbara, men nästan är inte helt och utan legionärsrustningar så kan Adelshusens trupper kämpa ner dessa styggelser…även om det i vissa fall innebär att applicera sådan eldkraft att kroppar förintas ner till minsta molekyl.

De Hus som inte satt upp fortifierade baser lider måttliga förluster (Ekwall, Leon, Rymdhamster, Arrikir, Tant Ragnar), medans de som fortifierat sig klarar sig med endast enstaka förluster av liv och lem. Detta var dock mot spridda grupper av GHUL soldater…det är endast en fråga om tid innan de samlas i större antal och mer effektiva grupper.

Mobila grupper är tvungna att evakuera (Ekwall, Leon, Rymdhamster, Arrikir, Tant Ragnar):
  1. Prioritera trupperna. Den sista omgången plundringsgods får vara. Så snart trupperna når landningsplattorna evakuerar vi dem
  2. Prioritera godset! Det är ofattbara rikedomar. Skeppen åker ner med Auto-turrets så att trupperna kan befästa landningsplatsen så gott de kan och invänta att skeppen kommer tillbaka efter dem.

Fortifierade grupper (övriga) har följande val (faktioner som valde defensiva positioner har bäst chans att försvara sin landningsplats och undvika förluster):
  1. Evakuera så snabbt det går. Vi stannar inte en minut längre än det behövs!
  2. Skeppen tar lasten, återvänder efter trupperna. Men all militär personal till försvarsstationer!
  3. Vi har lite tid! Tillräckligt för att skicka en expedition till en närliggande depå och lasta skeppen lite tyngre!
  4. Med informationen om Projekt GHUL klickar den sista pusselbiten på plats och Destinikon Novas design blir plötsligt uppenbar. Det är en hög chans att depå LV-426 är jackpotten, the big score, genetikens Eldorado! Vi måste dela våran uppmärksamhet mellan att försvara basen och en tungt beväpnad expedition dit.
 

TobiasEkwall

Swordsman
Joined
26 Aug 2007
Messages
698
Att låta simpla knektar få täljas av slipad genkniv till den nivån! Vilket vansinne!

Med sorg i hjärtat lämnat hus Okenwall kvar den sista lasten militärt gods. Vad ska ett hus med karbiner och granater till om de inte har någon som nyttjar dem (val 1)
 

Vicotnik

Den onde
Staff member
Joined
28 Mar 2004
Messages
4,364
Hus Illmortis som tidigare drabbats att kraftiga militära resurser väljer att göra en statistisk omplacering av sina kvarvarande trupper (1) till sina slagskepp och förbereder sig för att bomba planeten. "Om Rutland inte kan kontrollera detta då ska ingen annan heller ha tillgång till det" lär Duke Vicotnik Illmortis ha sagt under den senaste strategiska mötet.
 

TobiasEkwall

Swordsman
Joined
26 Aug 2007
Messages
698
Hus Okenwall ställer också upp och låter gärna en kvast av brinnande fosfor från slagskeppet städa planeten
 

Mogger

Hipsteranka
Joined
12 Nov 2001
Messages
17,845
Location
Ereb Altor
1. "EVAKUERA OMEDELBART"

Hus Van der Baas skickar en tacksam välsignelse till Hus Oakenwall (@TobiasEkwall ). Det finns Hus på vår planet som gladeligen hade låtit styggelserna från Projekt GHUL storma oss andra utan någon som helst varningingssignal.
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,862
Frågan når inte ens Hus Argus beslutsmatriser. Det Vita Rymdgardet sätter alltid plikten framför liv och lem - det är en hedersfråga. Och i det här fallet kräver plikten att uppdraget slutförs. 2
 
Last edited:
Top