Genbaronerna från Rutland III

Vicotnik

Den onde
Staff member
Joined
28 Mar 2004
Messages
4,364
Även hus Illmortis kommer göra en ordentlig internrevision (1&5) för att få reda på exakt hur illa de senaste två förtagandena har gått. Och vem som är ansvarig för för det hela.
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
12,470
Location
Ludvika
Även Hydran tar detta tillfälle till inre kontemplation och begrundande.

Handling 1: Alternativ 1 Internrevision
Handling 2: Alternativ 5 Expeditionsrevision



De speculis et fallaciis
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,662
Location
Helsingborg
På Rutland kan varje hus kan genomföra två (2) handlingar på Lördag och två (2) på Söndag.

Officiella handlingar på Rutland är:

  1. Genomför en internrevision av ditt eget hus. Om du inte är ett [Hus av hemligheter] får du då automatiskt all nuvarande information om ditt eget hus och har en viss chans att upptäcka eller till och med arrestera spioner och sabotörer.
  2. Genomför en riktad internrevision mot en sektor inom ditt hus: Ekonomi (inkluderar skulder), Militär, Politik eller Underrättelsetjänst (inkluderar Esoterik) för att upptäcka spioner och sabotörer. Detta har maximal chans att upptäcka infiltratörer.
  3. Genomför en riktad undersökning av en annan spelares hus. Specificera Hus och Område (Ekonomi, Militär, Politik eller Underrättelsetjänst).
  4. Eftersom en expedition är på väg kan ni också välja att genomföra en internrevision av eran expeditions militära styrka och inventera skatter ni har lyckats plundra.
Efter att ha officiellt deklarerat revision/riktad internrevision kan följande Inofficella handlingar göras (genom PM):

  1. Istället för revision (specificera om du ersätter handling 1 eller 2) kan du placera en sabotör i ett annat hus. Specificera Hus och Område (Ekonomi, Militär, Politik eller Underrättelsetjänst). En sabotör kommer varje dag att försöka sabotera en poäng resurser inom det området, varje försök ger en möjlighet att upptäcka sabotören (inte lika hög chans som en Riktad internrevision).
  2. Istället för revision (specificera om du ersätter handling 1 eller 2) kan du placera en spion i ett annat hus. Specificera Hus och Område (Ekonomi, Militär, Politik eller Underrättelsetjänst) och i vilket syfte spionen placeras. Spioner kan försöka att: Sabotera investeringar och istället föra över en del av resurserna till ditt hus. Ge dig en fördel i nästa konflikt mellan detta huset och dig själv. Försöka upptäcka Husets Hemligheter. Alla spioner kommer på Fredagar (inför Lördagens handlingar) att försöka ge dig en rapport om husets värden i den sektorn de är planterade.
  3. Istället för en revision (specificera om du ersätter handling 1 eller 2) kan ni i hemlighet rikta eran expeditions sensorer och underrättelseförmågor mot ett annat hus expedition och försöka få reda på vad deras militära styrka är och vad de har för last. Specificera vilket Hus expedition ni vill spionera på.

Varje gång en spion eller sabotör handlar eller försöker föra över information så kan de upptäckas automatiskt om huset lyckas tillräckligt väl på ett Underrättelse slag. En spion eller sabotörs chans att lyckas med sina handlingar mäts mot Husets Esoterik.


Skatterna från Destinikon Nova består av:


Militära resurser:
Förvandlas på måndag till ett investeringsslag i militär per resurs då huset försöker reparera utrustning till användbart skick.


Adamantium: Förvandlas på måndag till ett investeringsslag i ekonomi per resurs då adamantiumet säljs eller konverteras till andra ekonomiska resurser (eller sparas för framtida bruk av flottan).


Information från de Genetiska Arkiven: Information från de genetiska arkiven är svårare att konvertera till resurser, men varje hus kommer under veckan får chans att spendera de här resurserna för diverse typer av politisk och underrättelse verksamhet (kan konverteras till politik, underrättelsetjänst eller esoterik) eller användas för genetisk forskning (laglig och olaglig sådan).

I den mörka rymden ovanför Destinikon Nova...

Skeppen från Destinikon Nova förbereder sig för att åka hem. Skeppens motorer och fusionsreaktorer värmer upp för att göra sig redo att bryta omloppsbana. Om man skulle vilja attackera ett annat Hus är det här det perfekta ögonblicket.

Öppna handlingar:

  1. Mina skepp håller sig på avstånd från övriga.
  2. Mina skepp försöker närma sig skeppen som tillhör hus [deklarera vilket hus]. Detta ger båda husen möjlighet att skydda varandra från angrepp från utomstående (om de blir angripna av utomstående får båda sidorna skjuta tillbaka. Skada från fiender orsakas först och främst på den angripna flottans skepp, sen på dess allierade om det finns skadetärningar kvar), eller det perfekta ögonblicket för en attack på kort avstånd.
  3. Kaptenen för mina skepp beordrar skeppen från hus [deklarera vilket hus] att stänga ner sina vapen och sensorer och förbereda sig för bordning eller så öppnar vi eld.
Som en dold handling (skicka PM in konversationen du har med mig) kan du deklarera att du vill attackera skepp från ett annat hus. Detta resulterar i två (2) stridsomgångar:

  1. Om skeppen höll sig på avstånd består första salvan av avståndsvapen som missiler och jaktskepp. [kapare] är specialiserade på den här typen av strid, med hög rörlighet och en stor andel avståndsvapen som kan skjuta snabbt, men med begränsad tålighet och ammunitionsförråd. De får en fördel i första omgången, både på att undvika att bli träffade och på att orsaka skada. Båda sidorna gör skada samtidigt både i första och andra omgången (avståndsmissiler tar tid på sig att nå fram, och inget skepp kan slå ut ett annat innan båda sidor har avfyrat sina missiler och skickat iväg sina jaktskepp).
  2. Om skeppen närmade sig varandra och endast en sida deklarerade att de ville attackera får den sidan skjuta först i första omgången (dvs förstörda fiendeskepp får inte skjuta tillbaka). Om båda skeppen deklarerade att de vill attackera varandra skjuter den sidan som får bäst resultat på Underrättelse+Esoterik först. Vid oavgjort skjuter de båda samtidigt. I andra omgången skjuter båda sidor samtidigt. [kryssare] och [slagskepp] har en fördel på att undvika skada i andra omgången då deras överlägsna bepansring och större besättning gör att de kan utföra en effektivare skadekontroll.
Om en sida förlorar alla sina skepp kapar de alla transportskepp och tar den andra sidans skatter för eget bruk. Om båda sidorna har skepp kvar så lyckas den sidan som har flest skepp kvar kapa ett antal transporter från motståndaren.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
18,194
Riktad undersökning mot hus Illmortis Militär och Ekonomi. Så 3 & 3. Jag hade behövt rättfärdiga det här mer om de inte hade hettat hus ”Dålig död” men nu är det bara uppenbart att man måste hålla ett öga på dem.

Mina skepp närmar sig Hydrans (Rymdhamster) skepp. Vänskapen mellan våra hus är starkare än adamantium och ljusare än en supernova. Jag fruktar inget förräderi från en sådan ädel kamrat. Tillsammans kan vi hantera att mindre nogräknade hus gör eventuella avundsjuka tjuvnyp mot oss. Så 2.
 

TobiasEkwall

Swordsman
Joined
26 Aug 2007
Messages
698
Hus Okenwall genomför en riktad revision mot sin egen ekonomi och sin egen militär, bara för säkerhetsskull.

Sen närmar jag mig handelshuset van der bass skepp så vi tryggt kan segla i konvoj hem genom rymden
 

Tant Ragnar

Gamle usling
Joined
23 Jun 2016
Messages
2,373
Det är med tungt hjärta som Lyra Orda håller upp de kladdiga resterna av ett hjärta

”Vänner, kusiner. Hus Ordos välkomnar insyn och öppen granskning med öppna armar. Och vi välkomnar lömska spioner med genmanipulerade hundar, dödsstrålar och jägar-mördardrönare. Om vi vill veta något om vårt hus räkenskaper behöver ni bara fråga.”

Uppenbarligen börjar det bli lite jobbig stämning mellan husen, så Lyra Ordos kommenderar sina skepp in i en konvoj med @Hägerstrand / Charles.

Och för att rota ut ytterligare spioner så kör vi en internrevision och en riktad revision mot min egen ekonomi.

Så: 1/2:ekonomi/2:Charles @Hägerstrand
 

Sömniga Isaac

Rollspelsinkvisitor
Joined
9 Feb 2008
Messages
2,270
Location
Örebro
Vi i hus Janus tar upp de Bois erbjudande redan nu och riktar en undersökning mot Hus de Bois militär.
Vidare så genomför vi en riktad internrevision av vår egen militär, så att att de håller en kvalité som lever upp till Rutlands standard.

På vägen hem så håller sig hus Janus på avstånd, just nu är läge att avvakta än att närma sig andra då vi lever mitt i en krutdurk.
 

Vicotnik

Den onde
Staff member
Joined
28 Mar 2004
Messages
4,364
Hus Illmortis välkommnar Hus Bois om de nu vill genomföra officiella undersökningar hos oss. Och för att säkerställa att de kommer hem med korrekt information kommer Hus Illmortis genomgå två riktad internrevision (2) mot sin egen ekonomi och militär. Men vi måste be er om att sluta smutskasta vår grundares namn.

Hus Illmortis skepp som är påväg hemmåt från experditionen på Destinikon Nova håller avstånd (3) från övriga.
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
12,470
Location
Ludvika
Hydran fortsätter se över sitt egna hus och skjuter upp det planerade besöket hos hus Illmortis, tills dess att de haft en chans att komma till rätta igen efter expeditionen.

Handling 1: Riktad internrevision på underrättelsetjänsten.

Handling 2: Riktad internrevision på ekonomi.

Expeditionshandling: Hus Hydra välkomnar De Bois närmanden och synkroniserar samtidigt kursen med hus Ordos.


De speculis et fallaciis
 

Arrikir

Venator
Joined
14 Jan 2019
Messages
693
Location
Uppsala
Fråga 1: genomför en internrevision
Fråga 2: riktad internrevision av Underrättelsetjänsten

Expeditionsfråga: vi lägger våra skepp tillsammans med Hydran, Ordos och De Bois.

Välrespekterade hus ska man hålla sig nära, och vi hoppas de vill göra gemensam sak från Destinikon Nova
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,662
Location
Helsingborg
Fråga 1: genomför en internrevision
Fråga 2: riktad internrevision av Underrättelsetjänsten

Expeditionsfråga: vi lägger våra skepp tillsammans med Hydran, Ordos och De Bois.

Välrespekterade hus ska man hålla sig nära, och vi hoppas de vill göra gemensam sak från Destinikon Nova
Du får välja ett hus att lägga din flotta bredvid.
 

Arrikir

Venator
Joined
14 Jan 2019
Messages
693
Location
Uppsala
Då ändrar vi till att Expeditionshandlignen till (1) Mina skepp håller sig på avstånd från övriga.
Även om vi fortfarande hoppas de vill göra gemensam sak från Destinikon Nova
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
18,194
Då ändrar vi till att Expeditionshandlignen till (1) Mina skepp håller sig på avstånd från övriga.
Även om vi fortfarande hoppas de vill göra gemensam sak från Destinikon Nova
Völsung av huset Yggrasil är välkommen att lägga sina skepp nära mina. Alla behöver vara vänner när huvudstaden lägger ett sådant tryck på oss. Låt oss göra gemensam sak just nu i alla fall och skydda varandra.
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
12,470
Location
Ludvika
Även om vi fortfarande hoppas de vill göra gemensam sak från Destinikon Nova
Det har varit en vådlig, stressfull, men givande expedition, Vi återvänder alla hem med åtminstånde något i lasten. Låt oss alla återvända hem som segrare tillsammans utan tjuvnyp och svinhugg!

I den mån det fortfarande finns oförrätter mellan några av oss finns tid för sådant senare. Låt oss nu istället njuta av en framgångsrik eskapad och visa att det inte finns något som kan stå i vägen för Rutland III när vi är enade i sak och syfte!

 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,866
Det har varit en vådlig, stressfull, men givande expedition, Vi återvänder alla hem med åtminstånde något i lasten. Låt oss alla återvända hem som segrare tillsammans utan tjuvnyp och svinhugg!

I den mån det fortfarande finns oförrätter mellan några av oss finns tid för sådant senare. Låt oss nu istället njuta av en framgångsrik eskapad och visa att det inte finns något som kan stå i vägen för Rutland III när vi är enade i sak och syfte!.
Hydran talar för oss alla. Vi har förlorat goda soldater och kunskapare på Expedikon Nova. Vi vet att vissa hus gjort stora fynd. Det är klart att sådant kan skapa spänningar. Men vi skulle alla förlora på stridigheter - det sista vi behöver är ett inbördeskrig mellan Omloppsbana och Planet.

Vi kommer att behöva alla resurser vi kan samla - gemensamt - för att ta oss an Stellar Watch och andra kommande utmaningar
 
Top