Varulv [Utkante 2] - R1

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
4,057
Största risken är väl att Anth blir mördad på väg till Värdshuset? Hur undviker vi det?
Det gör vi nog inte, men däremot så vet vi då att Sidd eller Brynolf är ulvar och inte får skickas till Basse nästa runda och nån av dem ska röstas ut.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
9,200
Jag vill se följande i värdshuset:

Jag
Sysp
Hägerstrand
Anthrox.

Redten får gärna delas upp i 3-2-2 på de platser som blir kvar.
 

Sysp

NNO
Joined
11 Apr 2017
Messages
596
Det hjälper jättemycket. Det är väl egentligen en av få saker vi kan göra? För: demoner vill inte att demoner röstas ut. Ulvar vill inte att ulvar röstas ut.

Därför vill vi pressa scum att ta ställning.
Jag har börjat nu, jag försöker tvinga mig att hitta fem bybor till jag tror på. Det är lite svårt (förutom siaren) :)
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
9,200
Och jag ser positivt på att vi pressar folk att i den här rundan avslöja vart de ska gå.
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
4,057
En till sak jag kom på nu: om vi tex ska ta ut någon av sysp eller Häger för att minimera risken att någon av dem är ulvar som mördar Basse så får vi inte ha ett jämnt drev, för att det då kan leda till att en ulv snajpar in en tie i röstningen så ulven får vara kvar och kan mörda Basse. Det kostar förvisso två ulvar, men de två ulvarna kan då också mörda folk riskfritt tills vi röstat ut dem och det ger två rundor som inte tillför någon direkt information till byn.
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
4,057
Jag vill se följande i värdshuset:

Jag
Sysp
Hägerstrand
Anthrox.

Redten får gärna delas upp i 3-2-2 på de platser som blir kvar.
Lättast om ingen rör på sig alls, förutom folk som ska in eller ut ur Värdshuset.
Varje offensiv handling ulvarna tar krymper deras manövereringsområde och utan förflyttningar får de då ingen ny mark att stå på.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
9,200
Lättast om ingen rör på sig alls, förutom folk som ska in eller ut ur Värdshuset.
Varje offensiv handling ulvarna tar krymper deras manövereringsområde och utan förflyttningar får de då ingen ny mark att stå på.
Håller med! Men jag vill minimera risken att någon ”glömmer bort” att de ska PM:a Vimes förflyttning. Därför detta upprop. Helt okej om man ”går till samma plats där man står”.

Sedan tror jag att det här är ett bra sätt att stressa ulvar och demoner. Vi ser ju redan hur några är på hugget medan andra stallar=är misstänksamt långsamma.
 

Sysp

NNO
Joined
11 Apr 2017
Messages
596
By (i grönordning)
Basenanji - jag tyckte siarclaimet hade skum timing (i mina ögon) men inget motclaim tyder ju på att antingen är Impetigo siaren (vilket hade varit otroligt lägligt för Basse, alldeles för otroligt) eller så är Basse snorgrön.

Fjodorsenuba - gick tillbaka och läste här, inget som sticker ut, förnuftiga byboliknande poster om förflyttning och taktik. Röstar på Waterhouse istället för tåget på mig när många andra (där scum måste ingått med tanke på antalet) hoppade på med följeröster. Medellåg aktivitet men det verkar vara precis som vanligt.

Sidd - inte så aktiv men jag läste om honom nu och tycker att det klingar grönt i mina öron. Han verkar värna om siarens hälsa på ett genuint sätt. Hade önskat lite mer aktivitet och kanske nåt gräv, nu är det mest reaktioner på vad andra skriver.

Impetigo - ingen aktivitet överhuvudtaget. Mest logiska förklaringen är väl att han inte loggat in på WRNU alls och helt glömt att han anmälde sig i torsdags (jag kollade anmälningstråden). Suger men det känns som en varulvs- eller demonfalang hade kontaktat honom vid det här laget och påmint honom.

Demoner
Anthrox - tycker det verkar vara den logiska förklaringen, han spelar inte som en ulv (tycker röstanalysen var väldigt rimlig, och inte något som en ulv tjänat på) men det känns som att en del förslag runt flyttning vs stå kvar hade ett lager till av taktik bakom sig. Magkänslan säger demon, toppkandidat för att sias.
Brynolf - inledde med att börja att det inte var så viktigt att fokusera på demonerna, har fortsatt med en del i den stilen och flyger väldigt lågt för att vara bybo.

Ulvar
Hägerstrand - jag tycker inte Häger har spelat särskilt pälsigt, historien om planen att outa siaren på Tempelklippan känns genuin och som en faktiskt bra plan. Däremot är jag lite paranoid vad som händer om han visar sig vara ulv och Basse ryker med en gång. Tror dock Häger mycket väl skulle kunna vara grön, men nånstans måste ju ulvarna vara.
Waterhouse - något skaver. Han verkade genuint störd av att Basse flyttade fokus från Värdshuset med en röst på Brynolf. Jag tror det är ett scum här och ulv verkar mest passande.

För lite att gå på
StradhLestat - låg aktivitet, måste gå tillbaka och läsa mer här
Mr.J - är och spelar som nybörjare med rätt få poster och ganska många regelfrågor. Har tagit ställning i några poster. Kan vara en försiktig bybo eller ett lågflygande scum.
 

Sysp

NNO
Joined
11 Apr 2017
Messages
596
Nu har jag läst om även @StradhLestat. Han verkar grön tycker jag, försöker få en bild av hur platserna påverkar spelet jämfört med Valulv, något som verkar vara genuina spekulationer om hur demoner kan vinna och bekämpas. Han är misstänksam mot Anth efter att ha varit den enda som plockade upp honom tidigt i Valulv, och det är ju helt rimligt :D Jag läser en bybo som försöker kommer med i matchen.
 

Hägerstrand

Tror fortfarande på 7WA
Joined
2 Dec 2022
Messages
1,308
Jag förstod inte den här listan och började leta bakåt efter om någon hade lagt ett motförslag mot att vi ska stå kvar om vi inte ska bli siade. Men den är mest ett sätt att bekräfta att man skickat sin förflyttning till Vimes då?

@Anthrox - Går till Värdshuset om inget förändras tills rundan tar slut, eller byn känner att de vill ha något annat siaroffer.
@Brynolf
@fjodorsenuba - Står kvar på Marknadsplatsen
@Hägerstrand - Står kvar på Värdshuset
@Impetigo
@MrJ
@Sidd
@Strahd
@Sysp - Står kvar på Värdshuset
@Waterhouse
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
4,057
Om Sysp är demon för övrigt, så vet han att den enda chansen han har att komma levande ur den här situationen är ifall Häger är ulv och lyckas mörda Basse och vi av någon anledning väljer att rösta ut någon annan än de två, för de enda andra utkomsterna han har är att antingen bli utröstad eller siad. Så den här kraftansträngningen Sysp sysslat med sen igår kväll tyder på att han inte är demon, för varför lägga tid och energi på det när det ändå är mer eller mindre kört?
Om Häger är demon gäller väl samma sak där, de vet att loppet är kört för Häger oavsett hur det går i R1. Då borde ju den andra demonen rimligtvis lägga sig med röst på Häger för att köpa billiga grönpoäng? (Alltså seriöst, jag stör mig som fan på att vi inte har ett riktigt drev på Häger, det nojjar mig så in i helvete) I nuläget är det ju bara WH som plockar den poängen i så fall, så ett rimligt läge är att WH och Häger är demoner. Men det gör inte oss i byn något eftersom de ändå inte kan mörda Basse.
Om båda är gröna, varför ligger då flera spelare lågt med röstandet? Det är ju gratisläge för båda scumfraktionerna, finns ju ingen anledning att hålla på rösterna i det läget. Jag tror att det innebär att minst en av Häger och Sysp är röd i någon form, för jag får inte ihop det annars.
Och med ovanstående i åtanke ser jag inte varför ulvarna skulle vara passiva ifall det är en grön och en demon som står i värdshuset. Det är ju bara att tuta och köra liksom. En ulv förklaras ju bort i Impe, som jag tror är ulv oavsett om han är afk på riktigt eller av någon anledning har blivit tillsagd att hålla sig borta från tråden en stund till. Jag förstår bara inte vad deras end game-plan är här.
Den enda ulvrationaliteten jag kan komma på just nu är att det finns en ulv i värdshuset och att ulvarna antingen har förstärkt drevet mot Sysp för att rädda ulv-Häger, eller håller sig passiva och väntar på ett läge där en bybo ska ta kommando mot Häger för att de ska kunna svänga över dit och rädda ulv-Sysp. Men hur jag än vrider och vänder på det så ser en övergripande ulvplan ut mer i favör för att Häger är ulven än att Sysp är det. Spelet säger dock inte det, men det är så små skillnader egentligen att det inte finns så mycket att gå på. Sett ur ett överblickande perspektiv med tre samverkande ulvar som har en av de sina i värdshuset tycker jag att mer pekar mot att Häger är ulv. Enda anledningen till att Sysp skulle kunna vara ulv i den här situationen är väl typ om det är han, Mr.J, Waterhouse och/eller Impe som är ulvarna? Eller varför skulle ulvarna annars så snabbt slänga sin ulvpolare under bussen utan att ens försöka ta chansen att offa vår siare?

Så jag svänger nog i frågan här.
Röst: @Hägerstrand
SItuationen i sin helhet tyder mer mot att Häger är ulv än att Sysp är det, och om jag har fel så måste Sysps ulvpolare finnas i klungan Mr.J, WH, Impe. Alternativet är att en ulv lagt sin röst på en av de sina i ett spel där de inte har råd med det och som direkt omöjliggör deras chans att ta död på vår siare. Det funkar inte i mina ögon.
 
Top