Gobliner i Mhurr skogen (rutland)

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,912
Slemmo använder Radamantius lek med katten för att igen försökra bemästra den. Han kastar sig på den och försöker kittla den på magen och bakom öronen
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
12,506
Location
Ludvika
"ISTEEEEEEEEE! Jag tror jag hittat lite bilbioteksspöken men jag kan inte se dem! Kan inte du se osynliga andar och sånt? Kan du hjälpa mig fråga var spökkrigsboken är nånstans?"
 

NordicMouse

Warrior
Joined
23 Jul 2024
Messages
220
Location
Sweden
Tillsammans med alla de besegrade äventyrarna i hålan, har vännerna 22 guldmynt.

Tistel (arrikir) glider ned med böckerna: Så odlar du köttätande växter (och överlever när de blir hungriga) och När skuggtrollen började knacka på dörren – en berättelse om olämpliga gäster. Den före detta fastkedjade boken försöker bita på Tistel under armen, biter i den andra boken lite också när han inte kan nå Tistel. Lite som när Tistel var liten och försökte bära en jordekorre som bara sprattlade i händerna. “Jag känner doften av osande eldstäder och brända nötter!” säger skallen, “sväng höger här borta!”

Iste (sömniga isaac) går mot Kvask (rymdhamster) som ropar högt en bit bort. "Får man skrika i bok huset? Du sa att man inte fick det.” frågar Bengo surt. “Ja precis, det sa du!” kommenterar Tuss och Gorm. Iste svänger vänster, bort dit han ser Kvask stå. Bakom honom svävar det böcker, vissa verkar stå lite stilla i luften. Iste tar ett par djupa, lugna och meditativa andetag och låter krafterna svälla upp igenom honom.
Andarna tar form genom Istes syn och det är tre stycken andar som har spöklika kedjor som håller dom på plats här nere.
“Hej.” säger ett av dem lite blygt. “Prata inte med de levande Putte, de ser dig inte.” fnyser en annan. “Var inte så elak Birgit.” säger den sista surt tillbaka.
1727555843736.png

Slemmo (leon) springer fram till kattbesten som ligger och gnuggar sig mot Radamantius, kattgräs och vad som är kvar av spy/fjäderbollen. Med ett bestämt grepp om nackskinnet med händerna, börjar Slemmo gnugga ansiktet mot djurets öron (det är svårt att vara kort i rocken ibland och inte nå). Djuret spinner och purrar för fullt, släpper Radamantius och börjar knåda marken innan han far iväg med Slemmo ut i skogen! Det är lite obekvämt, kanske behöver en sadel eller sele? Radamantius kommer surt efter, lite svartsjuk i blicken.

Uggo (cybot) viftar med marulks spjutet vilt medans Stump (mogger) Kingsley (god45) och RoLo (majk) gör en grupp attack mot det stora kattdjuret som står kvar! Mot sådant starkt motstånd har denna best inte mycket att sätta emot och faller ned död på marken.

Bakom det besegrade kattdjuret, uppe i ett träd hörs en rädd liten röst: “Är det säkert att komma ned nu?”

Vad gör ni:
  1. Lyssnar på Tant Gunther,(automatiskt val om man inget aktivt val görs, detta val läker också eventuella skador).
  2. Utforskar Mhurr skogen (chans till både erfarenhet (ökar level) och prylar, men innebär också en risk för monster och skada).
  3. Samlar mat (jagar eller plockar bär/svamp).
  4. Skapar: (tex utrustning, mojänger eller fällor för byn)
  5. Utforskar område X (tex: Bjärrbäck).
  6. Skriv fritt om inget passar.
 
Last edited:

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,681
Location
Helsingborg
(6) "Det beror på? Är du respektabelt folk, som häxa, illvätte, goblin eller kobold? Eller är du en sådan där...älva *tvi*, äventyrare *tvi* eller alv *tvi tvi tvi*?

Uggo ställer sig myndigt med spjutet i höger hand och spanar upp i trädet för att se vad som gömmer sig där uppe.
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
12,506
Location
Ludvika
Kvask hänger över axeln på Iste, och plirar skelögt åt alla håll i ett försök att se vad det än här Iste förhoppningsvis ser.

"Är dom där? Säger dom något? Vill dom vara våra vänner? Vill dom höra mig spela flöjt?"
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
18,251
Kingsley står bredvid Uggo och backar hans play. Han försöker att inte blöda till döds på något besvärligt sätt under tiden.
 

Sömniga Isaac

Rollspelsinkvisitor
Joined
9 Feb 2008
Messages
2,297
Location
Örebro
Min kompis Kvask är ett musikaliskt ge... Uh... vad heter det nu.... just! Smartskaft! Vill ni höra hans flöjt? Och varför har ni kedjor?
 

NordicMouse

Warrior
Joined
23 Jul 2024
Messages
220
Location
Sweden
Tidigare inlägg från SL pga upptagen söndag, ber om ursäkt för er som inte hunnit svara.

Tistel (arrikir) går åt höger, skallen Nosrep verkar väldigt intresserad och Tistel känner hur tatueringen bränner till när de kommer fram till en stenvägg, slutet på korridoren. “Jag känner lukten av brända fiender!” ropar Nosrep i Tistels huvud. Tistel tittar runt och hittar ett gömt fack som han lyckas precis öppna, även om fingrarna bränner till lite av en elak liten magisk fälla! I facket ligger en tunn liten bok klädd i rött läder: Nosrep, den bortkomna djävulen som försvann. Bakom honom ser Tistel hur den bitska boken (som ligger på golvet för att kunna ha händerna fria) har börjat tugga på en dammig bok. Skuggorna i hallen växer sig tjockare och tjockare... tills Tistel sätter sig på boken.

Iste (sömniga isaac) berättar för spökena att Kvask kan spela flöjt. Den sura Birgit verkar intresserad när musik nämns. “Behöver han noter?” frågar hon. “Det finns lite böcker om gamla hemsökta döda musiker här nere.”
Iste frågar om kedjorna och det tredje spöket suckar. “Ja, det är liksom vårt straff. Vi glömde lämna tillbaka böckerna, tappade bort dem och betalade inte böterna på över ett år och sen hamnade vi här.” En liten spöktår glider ned. “Var inte ledsen Greger, vi är ju alla tillsammans.” säger det trevliga lilla spöket. “Vi har bara 28 år kvar här nere, sen får vi komma ut igen.”
Kvask (rymdhamster) hör Iste prata med spökena, det känns lite frustrerande att inte kunna förstå vad som sägs, men Iste har ju talanger som inte han har och det är ju bra att ha stöd. Kvask hittar underliga små smala böcker om olika användningar av blod i magiska formler, så som tex alv blod, orc blod, goblin blod och flera andra.

Slemmo (leon) rider ut i skogen, håller fast i pälsen med händerna medan detta kattdjur hoppar, springer och klättrar runt i skogen med honom bak på ryggen. Slemmo känner hur halsbandet som han hittade på alven vill komma i kontakt med honom och tar chansen att gräva fram det ur fickan när katten dricker från Bjärrbäcks kalla vatten. Halsbandet som Slemmo har, ger honom en lugnande aura kring djur. Även om Radamantius kommer ikapp och ser svartsjuk ut, som om han inte är stor nog för Slemmo.

Uggo (cybot) står under trädet där rösten kommer ifrån, Stump (mogger) står nära till hands om faran är framme med Svamp på axeln. Det känns lite lättare nu när bark rustningen försvunnit. Kingsley (god45) andas lite tungt, det gör ont lite överallt även om det tack och lov har slutat att blöda så mycket. Det som är bra med att slåss i skogen, är att när man är trött så kan man luta sig mot ett stadigt träd. RoLo (majk) står allert bredvid Kingsley, beredd på att stötta om han faller.

Ned från trädet glider en rödhyad liten kobold. "Aj, aj, och…aj, aj.” Han verkar hitta ett par jobbiga kvistar, vassa barr och annat som gör ont. “Hej, jag heter Knuffelbusk. Tack för hjälpen. Ni verkar vara ett par starka kämpar, vår underbara Barhgur skog är överfull med monster! Vill ni följa med mig och slåss?” Knuffelbusk har på sig en lite för stor mössa, en vass rapier (en lång vässad sticknings sticka) och ett riktigt fint bälte som håller upp ett par , lite för stora, byxor.
1727629195877.pngKnuffelbusk
Barhgur skogen:
Om man blir skadad i Barhgur skogen kan det vara bra att ha i åtanke att man har en helande dryck (plus att någon har 2st från Tissla när ni var i Alkvars ruin). Att gå från Barghur skogen tillbaka hem till tant Guther för att är långt bort att gå för en skadad goblin. Men kanske om ni hjälper Knuffelbusk så kan ni fixa ett litet läger i en grotta eller så (detta är SLs försök till att höja svårigheten för er nu när ni är starka goblin utforskare).
Kan vara bra att förbereda lite kanske, samla ihop sig och bege sig över Bjärrbäck och in i den outforskade Barghur skogen, slåss mot monster, klura ut vad som skrämt upp alla djuren, andarna o bestar!

Vad gör ni:
  1. Lyssnar på Tant Gunther (automatiskt val om man inget aktivt val görs, detta val läker också eventuella skador) - detta val kommer ändras i Barhgur skogen.
  2. Utforskar Mhurr skogen (mindre chans till erfarenhet pga er höga level).
  3. Utforskar Barghur skogen (chans till både erfarenhet (ökar level) och prylar, men innebär också en risk för monster och skada). - nytt val!
  4. Samlar mat (jagar eller plockar bär/svamp).
  5. Skapar: (tex utrustning, mojänger eller fällor för byn)
  6. Utforskar område X (tex: Bjärrbäck).
  7. Skriv fritt om inget passar.
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
12,506
Location
Ludvika
*viskande*
"Fråga om boken! Fråga om boken! Fråga om boken! Oooo böcker..."

Kvask blir distraherad och börjar nyfiket bläddra i boken om hur man kan använda goblinblod, och tar först och främst en titt på vilka mängder det handlar om. Räcker det medett lite nålstick i fingret?
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,681
Location
Helsingborg
Uggo känner att som andepratare, och därmed en goblin med ansvar för vägledning och och sådant, så faller ansvaret för den här frågan på honom.

Han håller upp en hand för att dra till sig uppmärksamhet och be om tystnad, sluter sina ögon för ett par ögonblick.
"Andar av Mhurrskogen! Stora Skogsugglan, beskyddaren! Koboldarna av Barghur skogen ber om hjälp! Vad är erat råd!"

Efter ett par ögonblick öppnar han ögonen igen.

"Andarna ser välvilligt på din förfrågan. Men varnar att det är något som man inte ska ge sig in i förhastat eller oförsiktigt. Du är välkommen till våran by, och jag tror att Tant Guther lär ha en skalbaggsstuvning eller något sådant i grytan vid det här laget."

Sedan så börjar han skinna de två kattdjuren. Köttet smakar nog inte så gott, men tänder, skinn, klor och ben lär vara bra material och bytesvaror. Vem vill liksom inte ha en stor kattskalle med fruktansvärda tänder på sin kuriosahylla?
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,912
Slemmo beger sig hem till Tant Gunther med sin stora katt. Radamantus ber han krympa och stoppar i jackfickan. På vägen hem plockar han på sig så mycket av den praktiska kattmyntan som han kan...

(1)
 
Top