Varulv [MU6] - R1

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,717
Haft fullt upp tyvärr och har en del nu på förmiddagen också, återkommer i eftermiddag/kväll då jag har mycket tid så då kan ni räkna med mig.

Kämpa byn!
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
4,235
Location
Oktoberlandet
Nej lägg ner. Ulvarna vet exakt hur många om några siare dom kan/bör bluffa till skillnad från vanligt spel. Vi vet därför ännu mindre än vanligt om en som claimar siare är grön eftersom vi inte vet hur många riktiga siare vi har. Vi ger bort en av de få sakerna som ulvarna inte vet och gör det lättare för dom att styra in sitt spel. Det är svårare, inte lättare, att bluffa siare i en senare runda eftersom man då också måste ha spelat konsekvent fram tills dess. Massoutning är aldrig en bra idé.

Typ det är väl mina argument.
Tackar för redig återkoppling.
Min tanke är att ingen ulv senare i spel kan påstå sig vara Siare.
 

Björn den gode

Swashbuckler
Joined
5 Jun 2001
Messages
3,393
Location
Göteborg
Du vet att min röst ligger på Sysp va? Skulle jag starta ett drev mot en ulvkompis?

Basse ligger också på min rödlista.
En röst är inget drev, och ja det är väl en ganska vanlig ulvtaktik att försöka få in en lagom safe röst tidigt för att inte kunna bli anklagad för beröringsskräck, men samtidigt inte jobba på att fler ska rösta dit. Sen tror ju nu inte jag att sysp är ulv, men i princip alltså.
 

damogn

Warrior
Joined
4 Feb 2018
Messages
309
@Basenanji du har fyra röster mot dig och alla andra har bara en. Erfarna spelare verkar alltså gadda ihop sig mot dig. Kan du ge en motivation till varför jag inte ska följa de andra i byn och jaga ut dig? Varför har de fel?
 

Hägerstrand

Tror fortfarande på 7WA
Joined
2 Dec 2022
Messages
1,397
Ni får ursäkta en bror duktig igen, men vad fan, vet vi att kategori D inte redan är avslöjad?

@Vimes : markeras det på annat sätt än att valda alternativ fylls i när en kategori blir avslöjad?
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
4,235
Location
Oktoberlandet
Vad händer om en ulv senare i spel påstår sig vara Siare?

Vi byn kommer avkräva dennes Siande så långt i spel.
Hur ska ulven svara då?
Det svar Siaren då ger behöver vi checka av genom att rösta ut för att se färg.
Ljuger den så märker vi det när spelare åker ut som ulvsiaren påstått sig sia.
Då ser vi att Siaren snackar skit å så röstar vi ut den då.
Och om den falska ulvSiaren grönar gröna bybor så är det ju bara bra för byn att vi får grönt på bybokompisar.

Det kanske är vitts med att vänta in ett par Sianden alltså för att då senare i spel ha mer sianden att ta ställning till.

Nu när jag konkretiserat detta lite mer.
Vad är bäst för byn?
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
9,264
Okej, ganska hektisk dag idag med. Måste läsa lite ordentligare men jag gillar att folk ändå har gett sig in i spekulationer om hur Mäster Ulv har tänkt. Bra! Nu kan vi analysera det spelet.

Sedan tänker jag just nu att Stradh är min mest misstänkte pga siardebaclet. Det var väl Hägerstrands fynd från början, men i mina ögon ganska bra för att vara R1.

Just nu är det fyra som röstar på mig: Björn den gode, Anthrox, Brynolf och Sidd.

Alla kan inte vara ulvar, vore märkligt om alla var bybor. Jag måste gå tillbaka och läsa, men nåt känns skumt där.

Jag tycker att mins små tankefrön är bra. Inte i likhet med er andra smarta, men ändå. Jag gör då gott jag kan helt enkelt. Om ni förväntar er att jag ska spela som en Impetigo/Brynolf/Björn den gode för att ni ska bli övertygade kan vi rösta ut mig på en gång.

Det jag kan bidra med är läsning och analyser av vad jag läst. Jag har också erfarenhet.

Så ksnske att jag tillåter mig att spela lite bekvämt? Jag måste liksom inte dra iväg en 2000-ord-analys R1 för bidra. R1är svårt. Vi går göra det bästa av den!
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
4,163
Som flera varit inne på, bla @Anthrox och nu senast @Big Mama : Hur ska vi hantera Varulvarnas troliga steg att låssas-claimande vara en av de möjliga Siarna?

Vi kan nu i R1 bestämma oss för att gemensamt avgöra hur många Siare som är i spel. Genom att komma överens om att dessa ska träda fram nu.
Detta kommer avslöja dessa och de av dem som är bybor riskerar bli nattmördade.
Glöm ej att Varulvarna kommer nattmörda bybor ändå. Ett problem är att det är färre möjliga kvar som kan vara Väktare för Ulvarna att söka bland.
Det vi vinner är att byn nu i R1 får koll på denna situation och slipper fejk-ulv-siare senare i spel när mer står på spel.

Jag har dragit detta igår men det är jäkligt mellanmjölkigt med ställningstagande från er.
Inte kan väl alla skarpa hjärnor bland er vara lika vilse som Sidd.

Återkoppla:
- Ja bra förslag så gör vi för att det vore bra för byn :…motiveringar…!
Eller
-Nej: lägg ner då vi: …motiveringar…?
Beroende på hur spelupplägget ser ut så har vi 1-4 siare i byn. Vi kommer troligtvis inte få reda på facit förrän i R5-6, så om MU lagt upp för att fejka siare som inte finns så kan vi inte göra så mycket åt saken innan dess.
Jag hade personligen önskat att alla siare går ut direkt eller i rundans sista minut och säger ifall de kan sia sig själva eller ej, och sen hade vi fått behandla dem som schrödingers rödgröna. En massoutning ger oss betydande information kring spelupplägget, men information som är tainted tills vidare och inte kan litas på till fullo. Om 1-2 rundor däremot blir informationen mer värd när den börjar bekräftas. Om det skulle gömma sig ulvar bland siarclaimen tror jag att det handlar om en, inte fler. Känns för risky strategi annars. Also, om vi har den riktiga siaren så vill ju ulvarna ta ut denne, för så fort någon siat två olika färger vet vi att den är legit. Så om någon av de outade siarna inte skulle mördas är det ett rätt gott tecken på att denne är ulv.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
9,264
Vad händer om en ulv senare i spel påstår sig vara Siare?

Vi byn kommer avkräva dennes Siande så långt i spel.
Hur ska ulven svara då?
Det svar Siaren då ger behöver vi checka av genom att rösta ut för att se färg.
Ljuger den så märker vi det när spelare åker ut som ulvsiaren påstått sig sia.
Då ser vi att Siaren snackar skit å så röstar vi ut den då.
Och om den falska ulvSiaren grönar gröna bybor så är det ju bara bra för byn att vi får grönt på bybokompisar.

Det kanske är vitts med att vänta in ett par Sianden alltså för att då senare i spel ha mer sianden att ta ställning till.

Nu när jag konkretiserat detta lite mer.
Vad är bäst för byn?
Det här snacket om siare…ser ni andra att det är ganska enkelt att prata om utan stt det ger substans?

Bäst för byn är (enligt mig) att ge upp på siate, åtminstone tills vi vet mer om vad Mäster ulv valt/inte valt.

Jag skulle hellre se att ALLA resonerade om hur många ulvar vi har. Och mer om vad vi tror att Mäster ulv har valt och varför.
 

Sysp

NNO
Joined
11 Apr 2017
Messages
679
Överblick från första dagen.
Din märkliga röst på mig, Sidd med motiveringen ”sticker” ut…? Bara för att jag prövar idéer och försöker starta frågeställningar som förhoppningsvis kan föra byn närmare vinst. Ergo helt omotiverad röst.
Basses smör av dig…?
Rasmus funderingar om aktivitet.
Big Mama röstar på dig tidigare väldigt slappt: distansering?
Basse börjar tidigt med röst på Big Mama…distansering?

En liten spaning om att det kanske är nån scum triangel mellan er.
Ville bara att lyfta lite tankar😇

Svara nu om Siar-problematiken 👍
Jag har förklarat varför jag tyckte att du stack ut. Du hade en helt annan linje än de flesta andra, när det gällde hur siaren värderades jämfört med nattmord:

Om det nu stämmer med att dessa Siare är i spel: ökar/minskar det att den riktiga Siaren är i spel? Jag hade gjort allt för att slippa Siare om jag vore MU, tom valt bort nattmord.
Vad tror ni?
Du var också tidigt ute med att lyfta massoutning för siarna vilket stack ut då, och fick väldigt mycket mothugg från tråden. Det för mig är att sticka ut och potentiellt försöka driva byn mot något.

Din skrivstil/spelstil är också långt ifrån min så precis som jag skrev ovan så har jag en bias att läsa dig som röd och andra som spelar mer som mig som gröna. Det är ju inte bra för mig för du lär ju alltid spela såhär och kommer vara scum i minoritet av gångerna, så jag försöker jobba på att läsa dig mer neutralt precis som jag skrev ovan.

Att Basse smörar för mig är en tell att vi ulvar ihop? Vinbägar du sönder dig nu? :D

Varken Big Mamas eller Rasmus klag på att jag är lite för genomtänkt och aktiv för att vara by, kan jag göra nåt åt precis som jag skrev ovan. Lika lite som du kommer sluta fladderskriva kommer jag låta bli att försöka analysera och presentera mina tankar strukturerat. Tycker dock att det är märkligt att du ser Rasmus post att jag är aktiv som att Rasmus pekar på att jag är ulv men när Big Mama skriver samma sak tycker du att det är en ulvtell på att vi samspelar.

Om massouta siare för att förekomma ulvarna tycker jag fortfarande: absolut inte.

Ja, ulvarna kan gömma sig bland siarna för de vet vilka som är i spel. Men just nu är de värdefulla siarna (äkta vilken troligen är i spel då den är fem feta poäng för ulvarna att köpa nattmord för, och kanske galen vilken bara är i spel ifall ulvarna behövde flera ströpoäng) dolda bland övriga bybor - att outa dem och sätta feta måltavlor på dem redan innan de har hunnit jobba är dåligt VJVS-spel och även dåligt i det här upplägget.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
9,264
Jag tror att vi har en Mäster ulv som är rationell och förnuftig. De enda som eventuellt skulle välja att spela helt själva är väl jag och Rasmus. Resten av deltagarna är nog inte lika riskbenägna.

(Jag hade inte kunnat motstå frestelsen att försöka återupprepa LJS Larssons bragd, men nu är inte jag Mäster Ulv…)

Jag gissar därför att Mäster Ulv inte är ensam på sitt lag, utan har 2-4 kompanjoner.

Men det viktiga är att därefter försöka gissa sig till om Mäster Ulv valt ut ett Dream Team eller mer chansat?

Om jag utgår från att Strahd är skum t ex så tänker jag att han blivit lottad till ulvlaget.
 

Björn den gode

Swashbuckler
Joined
5 Jun 2001
Messages
3,393
Location
Göteborg
Jag tror att vi har en Mäster ulv som är rationell och förnuftig. De enda som eventuellt skulle välja att spela helt själva är väl jag och Rasmus. Resten av deltagarna är nog inte lika riskbenägna.

(Jag hade inte kunnat motstå frestelsen att försöka återupprepa LJS Larssons bragd, men nu är inte jag Mäster Ulv…)

Jag gissar därför att Mäster Ulv inte är ensam på sitt lag, utan har 2-4 kompanjoner.

Men det viktiga är att därefter försöka gissa sig till om Mäster Ulv valt ut ett Dream Team eller mer chansat?

Om jag utgår från att Strahd är skum t ex så tänker jag att han blivit lottad till ulvlaget.
Vilket är ditt dreamteam då? Välj 3.
 

Brynolf

Dum fan
Joined
11 Oct 2003
Messages
4,457
Location
Stockholm
Diskussionerna om hur saker ska outas och varför känns scummiga över lag. Här är Brynolf en suspekt typ som jag får för mig inte brukar gå i den riktningen, mer en Sidd-grej att försöka samordna ”alla ska göra såhär”-moves så jag blir lite förvånad
Jag sa väl helt tvärt om vill jag minnas?


Glöm ej att Varulvarna kommer nattmörda bybor ändå. Ett problem är att det är färre möjliga kvar som kan vara Väktare för Ulvarna att söka bland
Väktaren tycker jag är betydligt viktigare än siarna i det hör partiet, så här har vi ytterligare en anlending att inte outa siarna i förtid.

Ni får ursäkta en bror duktig igen, men vad fan, vet vi att kategori D inte redan är avslöjad?

@Vimes : markeras det på annat sätt än att valda alternativ fylls i när en kategori blir avslöjad?
Bra tänkt bror!
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
9,264
Jag har förklarat varför jag tyckte att du stack ut. Du hade en helt annan linje än de flesta andra, när det gällde hur siaren värderades jämfört med nattmord:



Du var också tidigt ute med att lyfta massoutning för siarna vilket stack ut då, och fick väldigt mycket mothugg från tråden. Det för mig är att sticka ut och potentiellt försöka driva byn mot något.

Din skrivstil/spelstil är också långt ifrån min så precis som jag skrev ovan så har jag en bias att läsa dig som röd och andra som spelar mer som mig som gröna. Det är ju inte bra för mig för du lär ju alltid spela såhär och kommer vara scum i minoritet av gångerna, så jag försöker jobba på att läsa dig mer neutralt precis som jag skrev ovan.

Att Basse smörar för mig är en tell att vi ulvar ihop? Vinbägar du sönder dig nu? :D

Varken Big Mamas eller Rasmus klag på att jag är lite för genomtänkt och aktiv för att vara by, kan jag göra nåt åt precis som jag skrev ovan. Lika lite som du kommer sluta fladderskriva kommer jag låta bli att försöka analysera och presentera mina tankar strukturerat. Tycker dock att det är märkligt att du ser Rasmus post att jag är aktiv som att Rasmus pekar på att jag är ulv men när Big Mama skriver samma sak tycker du att det är en ulvtell på att vi samspelar.

Om massouta siare för att förekomma ulvarna tycker jag fortfarande: absolut inte.

Ja, ulvarna kan gömma sig bland siarna för de vet vilka som är i spel. Men just nu är de värdefulla siarna (äkta vilken troligen är i spel då den är fem feta poäng för ulvarna att köpa nattmord för, och kanske galen vilken bara är i spel ifall ulvarna behövde flera ströpoäng) dolda bland övriga bybor - att outa dem och sätta feta måltavlor på dem redan innan de har hunnit jobba är dåligt VJVS-spel och även dåligt i det här upplägget.
Håller med. Sedan tycker jag att vi verkligen inte ska dra några stora växlar på siarspelet öht.

Också när vi ”bara” hade en vanlig siare i spel kunde Impetigo och Brynolf jiddra brallorna av byn ett bra tag.

Ledsen men varulvsspels-metat på wrnu 2024 har gjort siaren något obsolet. Och nu med alla dessa möjligheter?

Nä, spsra ev diarclaim till framtiden när vi vet mer och fokusera på sådant prat som Mäster Ulv inte vill ge sig in i!
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
9,264
Vilket är ditt dreamteam då? Välj 3.
OM jag hade valt att spela med fler spelare hade jag definitivt valt mitt lag. Frågan om jag hade valt 2,3 eller 4 medulvar? Då hade jag nog börjat räkna på hur många rundor som krävts för att vinna.

Jag hade valt fyra medulvar och gått för vinst i R3. (R1: 5-9, R2: 5-7, R3: 5-5).

Mitt Dream Team: Anthrox, Björn den Gode, Brynolf, Big Mama.

Vi hade gjort slarvsylta av byn!!

Placeholder för trailer till Mäster Ulv 7
 

Sysp

NNO
Joined
11 Apr 2017
Messages
679
Beroende på hur spelupplägget ser ut så har vi 1-4 siare i byn. Vi kommer troligtvis inte få reda på facit förrän i R5-6, så om MU lagt upp för att fejka siare som inte finns så kan vi inte göra så mycket åt saken innan dess.
Jag hade personligen önskat att alla siare går ut direkt eller i rundans sista minut och säger ifall de kan sia sig själva eller ej, och sen hade vi fått behandla dem som schrödingers rödgröna. En massoutning ger oss betydande information kring spelupplägget, men information som är tainted tills vidare och inte kan litas på till fullo. Om 1-2 rundor däremot blir informationen mer värd när den börjar bekräftas. Om det skulle gömma sig ulvar bland siarclaimen tror jag att det handlar om en, inte fler. Känns för risky strategi annars. Also, om vi har den riktiga siaren så vill ju ulvarna ta ut denne, för så fort någon siat två olika färger vet vi att den är legit. Så om någon av de outade siarna inte skulle mördas är det ett rätt gott tecken på att denne är ulv.
Jag tycker inte det här gagnar byn mer än det gagnar ulvarna.

Jag tror det sannolikaste scenariot i ordning är 4 ulvar, därefter 1, därefter 2 och därefter 5. Tre är hål i huvudet då en extra ulv måste vara värd minst en poäng.

Så ponera att vi har fyra ulvar av fjorton och de har valt att nattmörda varje runda. Då måste de ha med äkta siaren för att få ihop poängen, men den är också det potentiellt största hotet mot dem. Att lägga in en galen siare för att få en extra poäng tror jag är ett dumt drag, i senare rundor kan en galen siare vara värd lika mycket som en äkta om den har lyckats verifiera sig, inte värt en poäng i mina ögon. Det näst största hotet är väktaren som alltid finns med då den kan paja nattmorden.

Hur löser ulvarna ovanstående? Jo, genom att nattmörda siaren och väktaren. När det är tio bybor att sikta på så har de 1/5 att träffa endera med nattmordet.

Hur förbättrar de oddsen? Genom att få siaren att outa. Jag tror det sannolikaste scenariot är att ulvarna har gett oss följande siaruppställning:

En äkta siare - behövs för poängen om man vill ha alla nattmord om det inte är väldigt få ulvar
Ingen galen siare - inte värd poängen
En av naiv/paranoid siare - om ulvarna är smarta och många så sparar de en siarslot som de kan fylla vid behov

Ett massoutande hade sannolikt inte blivit så mass då, typ två siare som outar. Vad är oddsen för ulvarna att pricka rätt då? 50-50? Istället för 1 på 10 på att pricka siaren och 1 på 5 för siare/väktare?

Tycker det här är en riktigt dålig idé för byn.
 

Brynolf

Dum fan
Joined
11 Oct 2003
Messages
4,457
Location
Stockholm
Själv hade jag nog valt Basenanji, RasmusL och Sidd med grundtanken att ha en bra mix av kaos och bra ulvspelare så vi kan styra spelet men också hail-maria om det går ut fel håll. Jag vill också tro att jag själv varit högt på en del veteraners lista, men inte för att jag skulle vara någon vidare ulvspelare men bara så att dom skulle slippa mig i bybolaget (på tal om kaxigt ;) ). Hur är dynamiken bland övriga? För om det är någon som alla skulle ha valt så har vi ju ett bra val på dag 1 röst där. För till skillnad från när det är slumpat så är det ju rätt hög chans ändå att det inte är slumpat här och då har vi mycket mer att gå på än vanligtvis. Nu sömn.
Jag hade nog valt Rasmus, Sysp och BDG. Men det är sjukt svårt hur mycket man ska vinbäga det där valet. Sist så valde ju Sidd mig och WH vilket tydligen ALLA tyckte vore ett optimalt val.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
9,264
@Basenanji du har fyra röster mot dig och alla andra har bara en. Erfarna spelare verkar alltså gadda ihop sig mot dig. Kan du ge en motivation till varför jag inte ska följa de andra i byn och jaga ut dig? Varför har de fel?
Jag är inte så skrajsrn av mig. Kan stå pall ganska bra, så rösta på mig om du misstänker mig!

Kul att du är med förresten! Om du vill ha bra tips på hur man kan spela varulvsspel ryck der jag dig att titta på den här guiden:

Vimes guide till gott bybospel

Ett av tipsen där är att du själv ska ta ställning och rösta på den DU tycker är mest misstänkt. Luta dug knte mot någon annan - det är faktiskt ganska ulvigt.
 
Top