Du behöver: lite förutseende, bladsallad, avocado, lök, paprika, oliver, gurka, småtomater, minimajs, vinäger, salladskrydda, en köttbit, ajvar relish
Förberedelser:
1: Skaffa en stor burk med lock, exempelvis en burk för 12 cocostoppar.
2: Hacka grönsakerna och varva bladsallad, avocado, paprika, lök, oliver, gurka, minimajs och småtomater i valfri ordning i burken.
3: Krydda lite lätt med salladskryddan och sprinkla en liten skvätt vinäger över salladen. Ställ den i kylen, och återanvänd den sedan i ett par tre fyra dagar sådär.
Tillagning:
1: Tag en köttbit av valfri sort. Stek i panna.
2: Lägg upp ett rejält lass med sallad.
3: Lägg upp köttbiten.
4: Klicka lite ajvar relish på tallriken bredvid sallad och kött.
Tid till detta: mellan tre och fem minuter beroende på köttbitens tjocklek, plus förberedelsetiden med salladen.
Att ha en sån där sallad i kylen är faktiskt en rejäl tidsbesparare. Det går blixtsnabbt att tillaga och lägga upp, och dessutom får man en dundermumsig matbit, då salladen i sig själv inte är tråkig och ännu bättre med ajvar och köttbit.
En halv gurka, en paprika, en halv bricka romantica-tomater, ett halvt bladsalladshuvud, en lök och en avocado är en rätt lagom mängd för en normal cocostopp-burk och räcker för mig i ca 3-4 dagar. Så länge står den sig i kylskåp utan problem.
Fördelen med den är att det till och med är något som man skulle kunna bjuda mammor och flickvänner på.