Varulv VALulv - Runda 3

Brynolf

Dum fan
Joined
11 Oct 2003
Messages
4,358
Location
Stockholm
Igen fast utan miffo-formatering:

Läser Vimes i R1 med lite "tvärtom-glasögon". Alltså, allt han skriver är lögn och dikt och tvärtom.


Hans första inlägg efter att jag outat:


Jag tycker (vilket jag tydligen sa i lördags) att det vettigaste ulvspelet måste vara att försöka stoppa siarkungen, så oavsett Brynolfs färg förväntar jag mig ett siarclaim till.

Det här känns inte som att man skriver om ulvarna TÄNKT counterclaima.


Om det inte kommer något claim måste vi fundera (likt Häger gjort) vad det betyder. Brynolf färg närmar sig i varje fall 100 % grön, men i så fall: vad sysslar ulvarna med?
Spelar på narrativet att ulvarna spelar suboptimalt.


Ok, Big Mama är också kvar.


Jag vet i varje fall hur jag kommer tänka om det kommer ett siarclaim från Mama eller BB7.
Yepyep. Han vet att ulvarna inte kommer claima, men spelar på att det måste finnas en förklaring till att de inte gör det. Låt oss förutsätta att hans förslag till förklaring inte är den korrekta.


Just nu funderar jag över vilket ulvlag som väljer att inte försöka stoppa Siarkungen. Den naturliga förklaringen är att det är ett nybörjarlag, alternativt ett lag bestående av ulvar som inte tycker att Siarkung är så ballt som de flesta tycker att det är. Den som har tid (inte jag alltså, men jag kan kolla på det imorgon eftermiddag/kväll) borde kolla vilka som var skeptiska till Operation Svällkropp i förra spelet.
Läs: det är INTE ett nybörjarlag och de som var skeptiska till Operation Svällkropp i VM är INTE ulvar nu.


Det tredje alternativet är förstås ett ulvlag som väljer en okonventionell strategi. Ballast (men kanske inte så sannolikt dårå) är om Impetigo är ulv och nu kaptenar sitt ulvgäng till att inte claima siare. Det vore en skruvboll.
"Aj fan jag kanske inte ska vara så rak i mina teorier. Bäst att nämna nån minimal misstanke mot en ulvpolare också för the sake of plausible deniability."


Fylleskryt kanske. Ärligt talat är jag alldeles för nipprig som ulv, så jag hade kanske inte vågat det. Däremot tycker jag absolut att det rimligaste ulvspelet är att göra som du gjorde i förra spelet och försöka förekomma byns Siarkung. Att inte claima alls tycker jag är iskallt ulvspel.

Vidare


Däremot har @Hägerstrand nog en poäng i att jag, om jag hamnat som ulv med två nybörjare, varit lite motvillig att skicka fram någon av dem att claima (men av någon form av fair play-anledning).
Läs: Det är inte två nybörjare som är mina polare.


Frågan är vilka ulvar som kan tänka sig ro i land en sådan strategi. Det verkar vara en riskabel strategi för ett högprofilerat ulvlag. Det finns ju absolut ett meta i vilka som brukar sias så om vi utgår från att ulvarna spelar rationellt bör ulvlaget bestå av spelare som sällan sias.


Det kan förstås vara någon eller några våra nybörjare, men det kan också vara mer rutinerade spelare som vågar chansa på att de inte kommer sias.


Om jag ska rösta på "rutinerad spelare som sällan sias" gör jag såhär:


Röst: @fjodorsenuba

Läs: Vi är ett högprofilerat ulvlag och spelar på oddsen att inte sias i tid.


hade jag varit ulv med dåligt med tid hade jag tyckt det var helt huvudlöst att inte försöka stoppa siarkungen med tanke på att jag tenderar att sias tidigt. @Brynolf får gärna sia mig denna runda.
Mer "ulvarna måste vara lågprofilare".


Alltså jag fattar inte hur ni får ihop att jag skulle som ulv skulle välja strategin att lågflyga och inte kontra Siarkungen.


Som jag skrivit (jag har, som ni har noterat, inte skrivit så många inlägg, så det borde gå att hitta va?) hade jag själv kanske inte valt att claima siare som ulv, men jag hade fan sett till att någon i mitt ulvlag hade gjort det.


Så, ska ni ha mig som ulv behöver ni också ha en teori om vilka mina två kumpaner är.
Mer av samma.


Men! Jag tror våra ulvar är sådana som 1) sällan sias, är 2) tveksamma till siarkungsplanen eller helt enkelt är 3) noobs.


Eftersom det verkar osannolikt att alla tre ulvar är noobs tror jag mer på 1 och 2. Just nu röstar jag på Fjodor p.g.a anledning 1 framför allt.


Om vi tänker oss ett scenario med Fjodor, en eller två av MrJ/Stadh/Sysp/BigMama lirar det med utvecklingen under rundan tycker jag.
När en ulv nämner en massa potentiella ulvar bör vi läsa det som att han slänger in en polare i den högen. Så en av MrJ/Stadh/Sysp/BigMama alltså.
 

Brynolf

Dum fan
Joined
11 Oct 2003
Messages
4,358
Location
Stockholm
1. MrJ, Sysp, Mama och Impen kan ses som att ha försökt rädda Vimes i R1.

2. Vimes egna poster kan läsas som att hans polare finns bland MrJ/Stadh/Sysp/BigMama och Imp (eller möjligen nån annan högprofilare)

Kombinerar vi dessa två får vi Imp, MrJ, Sysp och Mama att gräva bland.
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
4,057
När en ulv nämner en massa potentiella ulvar bör vi läsa det som att han slänger in en polare i den högen. Så en av MrJ/Stadh/Sysp/BigMama alltså.
Det blir lite motsägelser där med ett högprofilerat ulvlag och sen att en av de nya spelarna även är med. Men det låter väl då kanske rimligt att det skulle vara två veteraner och en nybörjare i ulvlaget?
Jag ska kolla tillbaka lite hur det sett ut från den nya spelarna, för det har varit ganska spritt där med att antingen helt ta rygg för Vimes, eller helt misstänka Vimes.
Sen ska jag göra ett gräv på Impe, för det känns som att det börjat komma mycket åt det hållet nu. Jag kanske fortfarande är lite bränd efter MU5 med Impe och inte vill skapa samma situation nu som då, och således läser honom med lite för snälla glasögon. Men fram till nu har jag inte haft några misstankar direkt mot honom.
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
4,161
Location
Oktoberlandet
Kombinerar vi dessa två får vi Imp, MrJ, Sysp och Mama att gräva bland.
Av dessa 4 tycker jag Sysp spelat grönast.
Av dessa 4 finns bara 1 ”högprofilerad” lirare kvar.
Av MrJ och BigM så är det svårbedömt där jag tycker MrJ är mest ulvig.

Skriv ni andra vad ni tycker bland dessa Brynolfs 4 heta: @Anthrox @Octagonal å alla andra
 

Waterhouse

Bring Them Home Now
Joined
24 Jun 2023
Messages
1,857
10 timmar kvar!
(Frustrerande att inte få spela själv, känns som att kolla på en myrstack och inte få peta i den med en pinne fast man vill)
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
4,057
Ja, där börjar jag landa.
Men då måste det ju ha varit ett aktivt beslut från ulvarna att inte motclaima, för en till veteran på ulvlaget borde ju ha kunnat göra det om Vimes hade ont om tid under dagen. Undantagen är väl typ BB7 som mycket väl kan ha varit afk på riktigt och Impe som automatiskt hade fått heat för att försöka köra samma play igen.
När kom Impe in i spel? Före eller efter att Brynolf outade?
 

StradhLestat

Swordsman
Joined
8 Sep 2020
Messages
552
Location
Fruängen
Jag flaggar redan nu för att jag i helgen mest troligt kommer kunna vara mindre aktiv än nu. Det är "Pirathelg" på våra klubbholmar, så familjen ska dit och Goblinen ska får piratäventyra, Mobilen är med, men sporadiskt läsande och troligen inga djuplodande texter kommer vara möjliga...
1724400176448.png
 

Brynolf

Dum fan
Joined
11 Oct 2003
Messages
4,358
Location
Stockholm
Men då måste det ju ha varit ett aktivt beslut från ulvarna att inte motclaima, för en till veteran på ulvlaget borde ju ha kunnat göra det om Vimes hade ont om tid under dagen
Vimes och Impe är väl de två högre stående lirarna som hade skäl att låta bli att motclaima.

Men jag läser Vimes lite som aty det bestämdes tidigt att det inte skulle motclaimas alls. Sen om det berodde på ulv-samansättningen eller nåt annat är väl svårt att sia om.
 

Anthrox

Tunnelseende bybo av oanade proportioner.
Joined
8 Jun 2017
Messages
4,057
Efter ser det ut som. Bara Vimes och Sysp från listan var inne i spel innan Brynolf outade (och då hade chans att claima siare först). Så om Vimes inte kände att han hade tillräckligt med tid för att slåss för siarclaimet och var ensam ulv inne vid tillfället så känns det som att övriga ulvar kom in efter Brynolf och de då kände att det var dumt att försöka slåss om det. Om det var deras course of action hade de då ett behov av att hålla sig undan och komma med alternativa vägar framåt, som gör att de undviker att bli siade. Jag tror det kan betyda att BB7 är grön, eftersom hans lågflygande är alldeles för uppenbart för att inte bli synad.
Vidare var Sidd, Basse, Fjodde, Jag, Stradh, Häger inne innan Brynolf. Första spelaren efter det var MrJ med sin kommentar om att siarkungen är en bra plan (som han sedan motsade sig själv med genom att fråga om någon outat siare), vilket kan läsas som en ulv som tillsammans med Vimes i ulvchatten konstaterat att de inte kommer kunna claima siare och söker en alternativ undflyktsplan och således behöver vara ombord på tåget. Det kostar liksom inget att vara för planen efter att Brynolf outat, eftersom det redan är i rörelse då. Efter MrJ kommer Impe in med den här meningen: " Tärningen är kastad iom Brynolfs outning. Jag väntar liksom alla andra på svaret från ulvarna alternativt den äkta siaren." och en röst på MrJ (Impe sa nyss att hans default är att peka ut en bybo och en ulv, så jag tänker att han gärna pekar ut en ulv tidigt i rundan för att sen byta till en bybo. Impetigos röstmönster för resten av R1 är sen: Big mama, Stradh, Sidd och som slutligen landar på Fjodde). Efter det kommre Octa in och är glad över att Impe inte röstat på honom och samtidigt läser MrJs grej med onlinestatusen i anmälningstråden exakt på helt motsatt sätt som Impe. Och sen kommer Big mama och BB7 in så småningom.
 

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,687
Tycker det är lite att välja den enkla vägen att rösta på BB7 nu när rätt mycket talar för att ulvarna är bland namnen ovan. @Impetigo är du nöjd med din röst på BB7 pga att denne lågflyger?
 

Octagonal

Hero
Joined
24 Sep 2022
Messages
1,687
Tack. Hörru Octa, har du en bild av hur anklagelserna mot dig har sett ut?
Mrj gnällde lite pga AI gate men annars vet jag inte. Anthrox och Impe kanske är lite sura för att jag var emot planen att alla skulle byta från Vimes igår men annars vet jag inte.
Om det är något mer har jag helt missat det.
 
Top