The Rings of Power (spoilertråd)

verec

Warrior
Joined
12 Jun 2021
Messages
204
Location
Göteborg
Jag tror inte det är någon ide att försöka rationalisera varken storyn eller individuella scener i serien.

Mitt personliga problem har varit för höga förväntningar, där i huvudsak förhoppning om att arvet från Tolkien ska byggas vidare på, inte sugas tomt och så lättsamt slösas bort.

Även om PJs filmer hade sina brister, så tror jag mer och mer att Jackson var hjälten Tolkien och hans fans förtjänade, men aldrig kommer få se igen.

Jag tror den enda ro jag finner i serien är att sådana som aldrig hört om Sagan om Ringen tidigare kanske upptäcker böckerna.

Vore jag en känslosvall person kanske jag skulle ropa på gatorna och kräva någons ansvar för RoP. Kanske skulle jag även jämföra serien med tillfällen då en urskog köps upp för att bygga en parkeringsplats framför ett nyöppnat köpcenter, eller då svanar, dränkta i råolja, ligger döda på en strand efter att en full kapten kört ett fraktfartyg på grund, eller varför inte hur då en väldig diamant, framgrävd för hand ur jorden, formas för att pryda en krösus butt plug. Dock kommer jag avstå från ovan.
 

JohanL

Champion
Joined
23 Jan 2021
Messages
7,281
Även om PJs filmer hade sina brister, så tror jag mer och mer att Jackson var hjälten Tolkien och hans fans förtjänade, men aldrig kommer få se igen.
Jag tror inte att det hade kunnat bli bättre då (möjligen om PJ hållit sina sämsta instinkter under bättre kontroll, som i Paths of the Dead), och uppenbarligen går det inte att göra nu (med tanke på vilken obegripligt usel smörja tRoP är). Så vi får se vad framtiden innebär.
 

JohanL

Champion
Joined
23 Jan 2021
Messages
7,281
Jag undrar om inte scenariokonstruktion gör en bättre på att konstruera solida plotter, eftersom man inte bara kan låta protagonisterna vara idioter hela tiden och göra exakt vad dumheter som plotten kräver. Tänk er rollpersoner i det där slaget - de skulle ha fixat skivan enkelt, om inte annat så genom att inte låta SL komma undan med kompletta nonsensförklaringar. Plotten i ett rollspel måste hålla för att rollpersonerna gör vettiga saker. Den behöver vara robust på det viset.
 
Last edited:
Top